Helaas… er zijn maar 3 manieren om resultaat uit je training te halen!

Of zullen we zeggen, gelukkig zijn er 3 manieren om resultaat uit je training te halen!

Je zal vast denken, maar er leiden toch meerdere wegen naar Rome. Ja dat is zo, maar uiteindelijk komen ze allemaal uit op 1 van deze 3 punten:

  1. Blijf concequent in het wekelijks uitvoeren van trainingen.
  2. Werk elke training met een specifiek doel.
  3. Zorg ervoor dat het maximale uit je trainig haalt.

Zo vaak zie je mensen met een goed doel naar de sportschool gaan, maar tevergeefs stranden ze voor het einde in zicht is.

Het lijkt allemaal makkelijk, maar niks in minder waar. Je zal een duidelijk idee moeten hebben en er hard voor moeten werken.

Elk van deze 3 punten heeft de potentie jou het beste resultaat te laten bereiken. Alleen zal je ze op de juiste manier moeten gebruiken.

Alvast een tip: zorg voor en stok achter de deur!

Meer resultaat? Minder tijd?

Dowload dit zeer handige schema die je direct meer resultaat oplevert…

maar die je niet tijd kost!

Jij moet je gaan focussen op alle 3 de punten, niet alleen om meer resultaat te boeken, maar ook om dit langdurig te kunnen volhouden!

Resultaat | Langdurig of kortstondig?

Jouw resultaat houd maar op 2 manieren aan. Of langdurig of kortstondig.

Langdurig is waar je jezelf op wilt focussen. 

Klinkt logisch toch, je kan namelijk langer genieten van het resultaat dat je bereikt. Alleen dit is voor vele moeilijk gebleken. Je moet het ook namelijk langer volhouden.

Zorg je dat je de 3 punten van hierboven aanhoud is resultaat altijd te behalen en ook langdurig.

Een voorbeeld

 

Je begint met trainen, dit omdat het moet. Het moet van je omgeving en je moet eigenlijk echt wel 20kg afvallen.

Je schrijft je in bij een sportschool, je doel is bepaald op 20kg afvallen en je begint voortvarend aan je trainingen. De eerste week zelfs 4x. Je traint hard en je begint een beetje resultaat te zien.

Na 2 weken beginnen de trainingen wat minder intensief te worden, ze voelen normaler. Je bent van 4x in de week terug gezakt naar 2x per week, dit omdat het toch wel veel tijd kostte. En je merkt dat het resultaat niet meer zo snel gaat.

Na 4-6 weken heb je helaas meer trainingen overgeslagen dan je hoopte en je raakt gedemotiveerd omdat het resultaat niet meer word bereikt. Er is niemand die je even kan helpen en je gooit de handdoek in de ring.

Het opgebouwde resultaat is van korte duur. Voor je het weet is het een aantal weken verder, je moet echt weer beginnen. Dit doe je dan ook, maar kost weer meer energie dan hiervoor! Je raakt dit keer nog sneller gedemotiveerd en resultaat wordt niet bereikt. Helaas!

Zorg voor een specifiek doel | Eentje waar je echt hard voor wilt werken!

 

Als je zomaar aan de slag gaat in de sportschool is het gedoemd te mislukken. Dat weten we nu inmiddels wel. Dat je een doel hebt is trouwens wel enorm waardevol, alleen vaak is dit niet echt het doel wat je wilt bereiken, niet precies in ieder geval.

Neem nu 20kg afvallen. Wat is 20kg? Hoe ziet dit eruit? Wat voel ik als ik 20kg ben afgevallen?

Ik heb geen idee hoor!

Maak een doel specifiek en visualiseer deze in beeld vorm voor jezelf. Dus bijvoorbeeld dit:

 

Ik wil graag weer in mijn mooie jurk of mooie kleding passen. Als ik die weer aan kan dan voel ik mij zoveel zelfverzekerder. Mijn familie en vrienden zien mij dan weer stralen. Dat zou echt geweldig zijn!

Hoe ziet dit doel eruit? Veel duidelijker toch? Je weet wat je wilt en je weet hoe je jezelf voelt.

Is dit 20kg afvallen? Geen idee toch, kunnen er ook 10 of misschien wel 30 zijn.

Als je een doel hebt, je precies weet hoe dit eruit ziet en ook weet waarom je dit doet is het veel makkelijker om aan te willen werken.

Ga maximaal | Train elke training voor progressie!

 

Als je je lichaam niet optimaal prikkelt dan is resultaat behalen bijna niet mogelijk of het kost best veel tijd.

Doordat het veel tijd kost, kost het uiteindelijk ook steeds meer moeite.

Elke training zul je Overload moeten creëren. Dit is het doelgericht verstoren van de homeostase (balans van je lichaam), in een specifieke vaardigheid of energiesysteem, met als doel positieve adaptatie (resultaat).

Maar ja, hoe doe je dit?

2 punten:

  1. Jouw inzet per training moet 100% zijn.
  2. Je training moet voor je lichaam relatief zwaar zijn.

Jouw inzet per training zal elke training 100% moeten zijn, je gaat dus elke training totdat je niet meer kunt. Zelfs gezegd, je gaat elke set van elke oefening tot je niet meer kunt. Je blijft dus squats maken tot je niet meer kunt, dus niet totdat je de 20 herhalingen hebt bereikt dat op je schema staat, maar ver daar voorbij als je dit kunt.

Om een training relatief zwaar te laten zijn zal je regelmatig je training moeten aanpassen. Het komt er op neer dat als je een schaatser ineens laat zwemmen dit relatief zwaar voor hem is, hij is het niet gewend.

Pas dus regelamtig je schema aan!

Ook als jij elke training tot je maximal gaat weet je de opvolgende training bijna zeker dat als je meer herhalingen haalt dan de vorige keer je beter bent toch? Je boekt progressie! Zo weet een sprinter op de 100m dat als hij harder gaat dan de vorige keer hij beter is dan de vorige keer. Elke keer gaat hij maximaal.

En hoe motiverend werkt het als je elke training ziet dat je sterker wordt?

Meer resultaat? Minder tijd?

Dowload dit zeer handige schema die je direct meer resultaat oplevert…

maar die je niet meer tijd kost!

Direct contact met mij opnemen?

12 + 8 =